Yukarı Çık
Prof. Dr. Ferit Demirkan
Prof. Dr. Ferit Demirkan +90 530 512 02 04

Kaş ve Sakal Ekimi

Saç ve Sakal Ekimi

Kaş kaybının en büyük nedeni makyaj amaçlı uzun süre kaş alınmasıdır. Her kopmadan sonra kök civarında bir travma ve yara iyileşmesi olur, sonunda ortaya çıkan mikro skar yeni kaş gelişimine engel olur. Çoğunlukla bu durumda bayanların başvurdukları yöntem tatuaj yaptırmaktır. Kalıcı makyaj ile kaşı taklit eden desenler çizilmesi de başka bir yöntem olabilir.

Kaş kaybının diğer sebepleri genellikle travmaya bağlı kayıplardır. Kesilme, yırtılma, ciltte kayıp, yanık gibi nedenlerle kaşların tamamı veya bir kısmı kaybedilebilir.

Bu gibi durumlarda aslına en uygun tedavi biçimi kaş ekimidir.

Kaş ekimi de aynı saç ekimi gibi FUE yöntemi ile yapılır. Ancak burada çok fazla greft gerekmediği ve hastaların çoğu bayan olduğu için ensedeki saçların tamamı kesilmez, sadece 4x7 cm gibi bir alan traşlanır, alım yapıldıktan sonra, üstteki daha uzun saçlar burayı kapatır.

Kaş ekiminde diğer dikkat edilmesi gereken husus kaştaki kılların her cm'de değişen yönüne ve açısına uygun şekilde ekim yapmaktır. Böyle yapıldığı zaman sonuç estetik olarak güzel olur ve mevcut kaşlarla bir uyumsuzluk yaşanmaz.

Kaş ekiminde en büyük sorun kaşların çok daha hızlı uzamasıdır, düzenli olarak kesmek gerekir. İkinci bir problem ise ense saçları ile kaşın orjinal kılları arasındaki renk ve kalınlık farklılıklarıdır.

Sakal ekimi yapısal olarak sakalı çıkan ama bazı bölgelerde eksik ve seyrek olan hastalara yapılır. Bu hastalarda genellikle boyunda sakal varken yanaklardaki sakallı kısmın yüksekliği az, sakal ve bıyık arasındaki bağlantı kopuk ve alt dudak altındaki kısımda sakal çok seyrektir.

Sakal ekimi aynı saç ekimi gibi FUE tekniği ile yapılır. Ensedeki saçlar kullanılır. Vücut kılları tercih edilmemektedir. Ekim için ensenin kısa kesilmesi gerekir. İhtiyaca göre 300 ile 2500 arası bir greft sayısı genelde yeterli olur.

En büyük sorun farklı büyüme hızı ve farklı kıl yapısıdır. Bunun dışında kanal açma işlemleri bazı bünyelerde hafif bir skar yaratmaya meyilli olabilir