Yukarı Çık
Prof. Dr. Ferit Demirkan
Prof. Dr. Ferit Demirkan +90 530 512 02 04

YÜZ ESTETİĞİ

Ferit Demirkan - Yüze Yağ Enjeksiyonu

Yüzümüz yaşlandığında bazı bölgelerde cilt altı yağ dokusunu eriyor. Bu da özellikle alın, şakak, kaş, üst göz kapağı, göz altı, ağız çevresi ve kulak önündeki kısımlarda çöküntülere ve sarkmalara yol açıyor. Başlangıçta bu eksiklikler çok yaygın olmadığında hyaluronik asit dolgularla çözümler üretilebiliyor. Ancak daha geniş alanlarda erime söz konusu ile yağ enjeksiyonunu tercih etmek hem daha sağlıklı, hem de daha ekonomik olabbilir. Yağların boşluk doldurmaktan daha büyük etkileri de var. 'Bir dirhem yağ, bin ayıp örter' sözünün doğruluğu bugünkü biyolojik çalışmalar ışığında tıbbi olarak da doğrulandı. Vücuttaki yağ dokusunun kök hücreler açısından en zengin kaynaklardan biri olduğu anlaşıldı. Klinik uygulamalar da bunu teyit etti. Örneğin radyoterapi nedeni ile sertleşmiş, kalınlaşmış ve rengi kararmış cildin altına yağ enjeksiyonu yapıldığında bu cildin renginin açıldığı, yumuşadığı ve canlandığı izlenebiliyor. Yüze yapılan yağ enjeksiyonlarında bu etkiler yüzdeki cildin gençleşmesini de sağlıyor.

Yüze yağ enjeksiyonu ihtiyacı 40 lı yaşlarda başlayıp ilerleyen yıllar boyunca artarak sürer

  • Yüzünüzün görüntüsünde beklemiş bir üzüm tanesinin gevşemesini hissediyorsanız
  • Şakaklarınız çökmüş, gözleriniz çukurlaşmış, yanaklarınız çökmüşse
  • Alnınız daha maskülen bir görünüme bürünmüşse
  • Ağız çevreniz ve dişleriniz sanki daha öne çıkmış gibi ise ve dudaklarınızda hareketle ortaya çıkan dikey kırışıklıklar varsa

yağ enjeksiyonuna uygun bir aday olabilirsiniz.

Yağ enjeksiyonu için vücudunuzun bir bölgesinden yap alınması gerekmektedir. Bu bölgeyi kendiniz de seçebilirsiniz. Çok ince bir vücudunuz varsa bile geniş bir alandan ufak miktarlarda yağ toplanarak yüzünüze yetecek miktar kolaylıkla sağlanabilir.

Yağ alım işleminin nasıl yapılması gerektiği konusunda cerrahlar arasında oluşmuş bir fikir birliği yoktur. Kliniğimizde yağ hücrelerinin canlılığını sürdürebilmesi için yağ alma işleminin normal liposuction cihazları ile değil düşük basınç altında yapılmasına özen gösterilmektedir (vazer cihazı veya el şırıngaları ile). Yağ alınmadan önce bölgeye yapılan sıvı enjeksiyonlarında sodyum bikarbonat gibi hücre parçalayıcı solüsyonlar kullanılmamaktadır, alım işelmi sırasında enfeksiyon riskini azaltmak için yağların havayla temas etmemesine özen gösterilmektedir.

Elde edilen yağlar 1 cc lik enjektörler ve çok ince kanüllerle yüze enjekte edilir. İhtiyaca göre 15 ile 60 cc arasında yağ enjekte edilebilir. Yağ enjeksiyonunda verilen yağların yaklaşık % 40 ile 60'lık kısmının 1 yıl içinde kaybedilmesi beklenmektedir. Bunun sebebi bilinmemektedir. Ancak kalan yağlar canlıdır ve yaşamaya devam ederler. Bu kayıp oranı nedeni ile bazen 2. Bir yağ enjeksiyonu seansı planlanabilir.

Yağ enjeksiyonu genel anestezi altında yapılmaktadır, ancak hastanede kalmaya gerek yoktur.

Yağ enjeksiyonlarının 3 tipi vardır:

Klasik Yağ Enjeksiyonu: Vazerle veya elle alınan yağlar süzüldükten sonra yüze enjekte edilir.

Mikro Yağ Enjeksiyonu: Normal yağ enjeksiyonu tekniğinde alınan yağlar 1-2 mm lik enjeksiyon kanüllerinden rahatlıkla geçer , ancak yine de minik kümeler halindedir. Göz altı ve dudak çevresi gibi ince deri ile kaplı hassas bölgelerde bu kümeler ele gelebilen veya yüzeyde düzensizlik yaratan bir sonuç yaratabilirler. Bu nedenle alınan yağların boşukları giderek azalan bir seri filtreden geçirilmesi ile çok daha ince ve sıvı kıvamda bir yağ grefti elde edilebilir. Buna mikro yağ greftleme denir.

Kök Hücre Destekli Yağ Enjeksiyonu: Enjeksiyon için yağ alınırken ekstradan 120 cc daha yağ alınır. Bu kısım kök hücre laboratuvarına gönderilir ve yağların arasındaki kök hücreler 1.5 saat içinde ayıklanır. Bu hücreler içinde hücrelerin yüzdüğü bir sıvı şeklinde gelir. Yüze yağ enjeksiyonu yapıldıktan sonra kök hücreler aynı bölgelere şırıngalarla enjekte edilir. Bunun amacı hem yağ hücrelerindeki kaybı azaltmak, hem de kök hücrelerin yenileyici etkisi ile cildi gençleştirmektir.

Ameliyatın hemen ertesinde yüzde belirgin bir şişme beklenir. Bu şişlik 1 hafta içinde azalsa da sonucun elde edilmesi için 6 hafta beklemek gerekir.

Ameliyattan sonraki 1. yılın sonuna kadar enjekte edilen yağ hücrelerindeki kayıplar devam edebilir, ancak bundan sonra kalan hücreler artık oranın kalıcı dokusu haline dönüşür.

Enjeksiyon sırasında morluklar ve kanamalar olabilir.

Yağ enjeksiyonu simetrik yapılmazsa veya sonrasında erime eşit oranlarda olmazsa yüzde asimetriler ortaya çıkabilir.

Eriyen yağlar nedeni ile 2. bir seans gerekebilir.

Fiyatlar ne tür ameliyat yapılacağına, hem de seçilecek hastaneye göre değişmektedir. Bu nedenle lütfen 02122682091 veya 05305120204 nolu telefonlardan Demirkan Clinic'i arayınız veya info@feritdemirkan.com hesabına mail atınız.